U kunt bij Willem Jonkers terecht voor zowel commune als financieel economische strafzaken. Ook staat hij getuigen bij die bijvoorbeeld uitgenodigd zijn voor een verhoor. Ter illustratie van de praktijk volgen hier een paar voorbeelden van zaken die in de media aandacht kregen:

De Vastgoedfraude 

Willem stond met succes de oud voorzitter van de Raad van Bestuur, Cees Hakstege, bij in de omvangrijke en geruchtmakende zaak De Vastgoedfraude (Klimop-zaak). Cees Hakstege werd vrijgesproken van deelname aan criminele organisaties en in plaats van 4 jaar cel werd aan hem een taakstraf opgelegd. 

Zie media

Taxateur van DTZ Zadelhof

Na een zeven jaar lange vervolging van Klaas Hummel en 2 taxateurs werden zij allen vrijgesproken door de rechtbank.

Willem stond een van de taxateurs bij. Het OM besloot af te zien van hoger beroep. De proceskosten die cliënt had moeten maken werden volledig vergoed door de Staat.   

Zie media

Zie vonnis

Taxateur Frits Kroymans

Na een lange strijd werd deze taxateur vrijgesproken. Maar helaas niet nadat hij eerst veroordeeld was geweest door de rechtbank Utrecht en het Hof Arnhem. Cliënt had de schijn erg tegen. En de rechters weigerden het verweer van de verdediging te begrijpen. Zij slaagden er niet in om het verweer deugdelijk ter zijde te schuiven. Daarom vernietigde in cassatie vernietigde de Hoge Raad het arrest en wees de zaak terug naar het hof, waar cliënt na zeven jaar eindelijk werd vrijgesproken.

 

Zie media

Zie arrest voor vrijspraak  

Oud directeur van NS/Qbuzz

Het OM zette met celstraffen erg hoog in met deze zaak tegen topmensen bij NS en enkele directeuren. Het ging om vermeende fraude bij een aanbesteding. Willem stond een oud-directeur van Qbuzz bij. Alle verdachten werden vrijgesproken.

Zie media

Zie vonnis

Historische diefstal?

Een historicus werd verdacht oude tekeningen en prenten uit boeken van de Koninklijke Bibliotheek te hebben gestolen. Cliënt ontkende bij hoog en bij laag, maar omdat hij de schijn zó tegen had werd hij veroordeeld door de rechtbank. Het gerechtshof deelde het bewijsverweer van de verdediging en sprak cliënt vrij. 

Zie media

Zie arrest voor vrijspraak

Fraude in Nuenen?

Willem stond een hoge ambtenaar bij die onterecht werd beschuldig van fraude met grondtaxaties. Het verweer dat de rijksrecherche niet goed de inhoud had begrepen van de verdachte taxaties en exploitatiebegrotingen bracht de rechtbank Den Bosch ertoe om cliënt vrij te spreken. Het OM ging niet in hoger beroep.

Zie media

Zie vonnis